Wanneer uitgerekend?

1e dag van je laatste menstruatie:
    bereken

Anticonceptie

Spiraal plaatsen

In onze praktijk is het mogelijk om door de verloskundige een spiraal te laten plaatsen. Je hoeft nog geen cliënt bij ons te zijn om hiervoor een afspraak te maken. Ook als je nog geen kinderen hebt of eerder bij een andere verloskundige onder zorg bent geweest, is het mogelijk om bij ons een spiraal te laten plaatsen.

Voor het plaatsen van een spiraal maken we een afspraak tijdens een van onze spreekuren. Je kunt hiervoor bellen met telefoonnummer 053-4762122. Wij zijn telefonisch bereikbaar voor het maken van afspraken van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag tussen 08.30 en 12.30 uur.

Het plaatsen van de spiraal kan zo’n 12 weken na de bevalling. Ben je niet recent of nog nooit bevallen, dan wordt de spiraal geplaatst tijdens de menstruatie. Het plaatsen is dan eenvoudiger, omdat de baarmoedermond iets open staat.

Voorafgaande aan de gemaakte afspraak krijg je van ons een informatiepakket en een vragenlijst. De vragenlijst neem je ingevuld mee naar de afspraak en wordt voorafgaande aan de plaatsing door de verloskundige met je doorgenomen en aangevuld. De spiraal dien je zelf mee te nemen. Indien gewenst krijg je hiervoor een recept van ons of van je huisarts. Je kunt met het recept de spiraal afhalen bij de apotheek.

Er kunnen 3 verschillende soorten spiralen worden geplaatst:

  • T-safe spiraal: dit is een hormoonvrije koperspiraal die 10 jaar lang betrouwbaar is.
    Deze spiraal kost € 69,00.
  • Mirena-spiraal: dit is een hormoonhoudend spiraal en is 5 jaar lang betrouwbaar.
    Deze spiraal kost € 140,00.
  • Kyleena-spiraal: ook dit is een hormoonhoudend spiraal die 5 jaar betrouwbaar is. De spiraal kost € 148,00.

De keuze van de spiraal is afhankelijk van verschillende factoren. Je kunt hierover informatie krijgen van de verloskundige of je huisarts. Of kijk op www.anticonceptie.nl

De kosten voor het plaatsen van een spiraal zijn € 63,50. Deze kosten dien je bij ons bij de afspraak te voldoen. Je krijgt een rekening mee die je kunt indienen bij je zorgverzekering. Echter, niet iedere zorgverzekering vergoedt de kosten voor het plaatsen van een spiraal.

Ook is het mogelijk om bij ons een spiraal te laten verwijderen. De kosten hiervoor bedragen tevens € 63,50.

Verloskundigenpraktijk Enschede
Bleekhofstraat 3517543 EH Enschede