Voor spoed bel direct: 053 4762122 #2

Hoe verloopt je kraamweek?

En dan is het zover! Je bent bevallen en kan heerlijk gaan genieten van je kraamweek.

Buiten al dat genieten van je pasgeboren baby om moeten er ook nog dingen gebeuren en geregeld worden tijdens de kraamtijd. Ook komen wij een aantal keren bij jullie langs om de bevalling na te bespreken, vragen te beantwoorden en te kijken hoe het met jullie gaat.

Tijdens de kraamweek komt de kraamverzorgster dagelijks bij je thuis om je te ondersteunen bij de zorg voor de baby, controles uit voeren, helpen bij voedingen enz. Ook wij komen een aantal keren voor een huisbezoek bij jullie langs. Er is dan tijd om de bevalling na te bespreken en te zien hoe alles verloopt.

Een aantal dagen na de geboorte zal de hielprik en gehoorscreening gedaan worden bij je kindje. Meer info over deze onderwerpen vind je hier.

Het is belangrijk dat de baby binnen 3 werkdagen na de geboorte aangegeven wordt. Dit kan online via gemeente Enschede of je maakt hiervoor een afspraak bij het stadskantoor. Neem daarvoor een legitimatiebewijs mee en eventueel een trouwboekje of papieren dat de baby erkend is. Verder moet je baby verzekerd worden voor ziektekosten. Neem na de geboorte contact op met de verzekering van een van beide ouders.

Je kunt 6 weken na de bevalling nog een keer bij ons op nacontrole komen. Bijvoorbeeld ter controle van de hechtingen of vragen over anticonceptie. Soms is het fijn om nog even na te praten met degene die je bevalling begeleid heeft. Onze assistentes bellen je na ongeveer 4 weken om een afspraak met je te maken als je hier behoefte aan hebt.

Ook wanneer je zwangerschap en bevalling in het ziekenhuis door de verloskundige of gynaecoloog is begeleid, kan onze praktijk de nazorg in de kraamtijd verlenen. Je bent van harte welkom. De verloskundigen komen graag in het kraambed bij je thuis langs voor de controles van jou en je kindje. Je kunt je aanmelden via onze website of neem telefonisch contact met ons op. Het is handig om je aan te melden tussen 20 en 30 weken zwangerschap.