Wanneer uitgerekend?

1e dag van je laatste menstruatie:
    bereken

Laury

Ik ben Laury Post. Na de opleiding tot verpleegkundige, heb ik in Heerlen van 1980 tot 1983 de opleiding tot verloskundige (de Vroedvrouwenschool) gevolgd. Ik ben afgestudeerd in juli 1983 en vanaf september 1985 werk ik in Enschede in deze praktijk. De eerste 14 jaar met z’n 2-en, daarna 3 jaar met 3 verloskundigen en vanaf 2000 werken we met 4 verloskundigen in deze praktijk. Dat het hier in Enschede "goed bevalt", blijkt wel hier wel uit. Mijn hart ligt echt in de 1e lijn, zorg voor de zwangere en haar partner, dichtbij huis in een gezellige praktijk. Het werken in een team van verloskundigen zorgt ervoor dat je elkaar stimuleert en het is ook erg leuk om collega’s van verschillende leeftijden te hebben. Dat houd je scherp. Er is veel veranderd in al die jaren dat ik werk, maar dat maakt het vak ook zo boeiend. Het belangrijkste voor mij blijft echter het begeleiden van aanstaande ouders en het blijft heel bijzonder om bij de geboorte van een nieuw leven aanwezig te mogen zijn. Ik heb zelf 2 kinderen, Meriam (1986) en Maarten (1991).

 

Kathelijn

Ik ben Kathelijn Palstra-Hendrikx. Sinds ik in 2004 ben afgestudeerd als verloskundige ben ik werkzaam in deze praktijk. Het bevalt me nog steeds heel goed. De afwisseling in de verloskunde maakt dat geen dag hetzelfde verloopt en dat vind ik erg leuk. Het blijft elke keer weer bijzonder om de zwangerschap en bevalling te begeleiden van onze clienten en samen op een mooie tijd terug te kijken. Zelf ben ik getrouwd en moeder van 3 kinderen; Guus (2007), Keesje (2011) en Jet (2014).

 

Sabine

Ik ben Sabine Steenberg- van der Veen. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen: Fleur (2000), Ilse (2002) en Jeroen (2004). In ben na de Havo naar de vroedvrouwenschool in Kerkrade gegaan en daar in 1997 afgestudeerd als verloskundige. De eerste paar jaar heb ik in een duo praktijk in Breda gewerkt, maar ik ben geboren en getogen in Enschede en dit is ook de plek waar mijn hart ligt. Vandaar dat wij in 2001 zijn verhuisd en sinds die tijd werk ik met veel plezier in deze praktijk. Onze populatie zwangeren is enorm gevarieerd en dat is wat mij aanspreekt. Ik zie het als een uitdaging om al deze verschillende zwangeren te begeleiden en daarbij rekening te houden met de verschillende verwachtingen en wensen zodat elke cliënt goed zal kunnen terugkijken op een onvergetelijke tijd.

 

Ilona

Ik ben Ilona Verboom. Ik ben in 2000 afgestudeerd aan de opleiding in Rotterdam. Na een korte waarneming in Rotterdam ben ik naar Enschede gekomen en hier komen werken in de praktijk. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin, mede door mijn collega's en de afwisseling in spreekuur en bevallingsdiensten. Er gebeurt altijd wel iets. Werken met mensen is echt mijn passie. Ik woon samen met Remco en heb 3 kinderen, Casper (2007), Stijn (2005) en Pascalle (2012). Verder hou ik van bakken en tuinieren.

 

Esther

Ik ben Esther Tent. Ik heb 9 jaar als kraamverzorgende bij Naviva gewerkt en sinds november 2008 ben ik werkzaam in de praktijk als praktijkassistente.Ik woon samen met Peter (hij heeft een zoon en dochter) en samen hebben we een zoon Cas (2014). Ik hou van koken en bakken en probeer regelmatig nieuwe recepten uit. Als praktijkassistente zal u mij of één van mijn collega’s aan de telefoon krijgen. Ik werk op de woensdag, donderdag en vrijdag. Ook ondersteun ik de verloskundige tijdens het spreekuur.

 

Annet

Mijn naam is Annet Post-Leverink. Ik heb een opleiding gehad voor medisch analiste en heb dat vak 6 jaar in een ziekenhuis in Schiedam uitgeoefend, tot mijn huwelijk en ik weer terug kwam naar Twente. Ik ben als invalskracht voor de assistente begonnen toen de praktijk nog aan de Burg. van Veenlaan was. In de loop van de jaren heb ik heel wat veranderingen meegemaakt. Tegenwoordig werk ik elke maandag en doe dan de administratie, maar als Esther niet werkt ben ik ook assistente. Ik hou erg van tuinieren en fietsen en kom, als het even kan, vanuit Hengelo op de fiets naar de praktijk. Wij hebben 2 zoons, Jeroen (1984) en Laurens (1986).

 

Marjanka

Mijn naam is Marjanka Amerongen-Flamma. Sinds juni 2016 ben ik werkzaam als praktijkassistente. Ik heb HBO-Verpleegkunde gestudeerd. Hiervoor heb ik als kinderverpleegkundige gewerkt in het MST en in het Radboud UMC in Nijmegen. Na tien jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en ik heb het erg naar mijn zin bij deze gezellige verloskundigenpraktijk. In de praktijk komen vrouwen tijdens één van de meest bijzondere fases van hun leven en dat maakt zwangeren een erg leuke doelgroep om mee te werken. Je kunt mij tegenkomen op de maandag en dinsdag. Zelf ben ik getrouwd en moeder van Maud* (2010), Tijn (2012) en Jort (2014).

 
Verloskundigenpraktijk Enschede
Bleekhofstraat 3517543 EH Enschede