Voor spoed bel direct: 053 4762122 #2

Kraamzorg

Hoewel je pas na de bevalling een kraamverzorgster nodig hebt, is het wel belangrijk dat je je in de zwangerschap al aanmeldt voor kraamzorg. Zodra je de uitgerekende datum zeker weet kun je je aanmelden bij een kraamzorgbureau. Meld je bij voorkeur rond 16 weken aan, uiterlijk bij 20 weken zwangerschap. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging. Rond 30 weken zwangerschap wordt er een afspraak met je gepland. Verwacht je je eerste kindje, dan wordt bij een huisbezoek alles aan je uitgelegd. Bij een volgend kindje vindt deze afspraak meestal telefonisch plaats.

De kraamverzorgster assisteert bij de bevalling, zowel thuis als poliklinisch.  Zij ondersteunt in de eerste week na de bevalling in zorg voor jou en je baby. Het aantal uren kraamzorg is bepaald volgens het landelijk indicatieprotocol kraamzorg.  Houd wel rekening met een eigen bijdrage voor de kraamzorg. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van een eventuele aanvullende verzekering, dit kun je nakijken in de polis van je zorgverzekering.

“Sabine voelde mij zo goed aan! Én ze heeft rekening gehouden met mijn wensen uit het geboorteplan.”

Mieke, Boekelo

Ik ben Sabine Steenberg- van der Veen. Sinds ik in 2001 ben afgestudeerd als verloskundige ben ik werkzaam in deze praktijk.

Meer over Sabine